ДСТУ ГОСТ — "мафия" под опекой государства

Третьего дня понадобился текст ДСТУ ГОСТа. Оказалось что:

На веб-порталі Держспоживстандарту не розміщуються електронні версії нормативних документів.
На сьогодні електронна версія нормативного документа не є офіційним документом.
Наразі на веб-порталі Держспоживстандарту функціонує каталог нормативних документів (Технічне регулювання » Стандартизація » Каталог нормативних документів).
З текстами виданих нормативних документів можна ознайомитись:
– в головному фонді нормативних документів. Головний фонд нормативних документів знаходиться за адресою: 03115, м. Київ, вул. Святошинська 2, ДП „Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості” (ДП „УкрНДНЦ”); тел.: (044) 450 06 82.
З Положенням про головний фонд нормативних документів можна ознайомитись на веб-порталі Держспоживстандарту (www.dssu.gov.ua, Технічне регулювання » Стандартизація » Нормативно-правові засади діяльності у сфері стандартизації » Відомчі нормативно-правові акти);
– в фондах при державних центрах стандартизації, метрології та сертифікації. З переліком центрів можна ознайомитись на веб-порталі Держспоживстандарту (http://www.dssu.gov.ua/control/uk/publi sh/article/bottom?art_id=36007&cat_id=36 006);
– в національних, у тому числі спеціалізованих, всеукраїнських бібліотеках. (Пропонуємо ознайомитись з положеннями Закону України „Про обов’язковий примірник документів”).

То есть посмотреть нельзя, а только купить за 1 грн/лист. И все. Хотя по закону, тексты ГОСТов можно сободно тиражировать. Президенту что ли написать?

Оставить комментарий